Klikk her for undermeny

Is med rabarbra kompott

Ingredisenser:

1 kg rabarbra
400 g sukker
1 vaniljestang
200 ml fet yoghurt
200 ml kremfløte 
3 stk gelatinplater
Iskremmaskin

Slik gjør du: 

Kompotten: Vask og del rabarbraen i 1-2 cm biter. Kok dem forsiktig i 10 minutter sammen med 250 g sukker og frøene fra vaniljestangen. Avkjøl blandingen (dette kan også gjøres dagen før servering). Iskrem: Miks 400g rabarbrakompott, 100 g sukker og 200 ml yoghurt, og la ismaskinen arbeide i ca 20 minutter. Ha iskremmassen i en beholder og plasser den i frysen. Mousse: 150 ml fløte og 50 g sukker piskes til en luftig krem. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp resten av fløten, og rør inn gelatinplatene til de er helt løst opp. Rør inn 200g av rabarbrakompotten. Når massen er lettere avkjølt vender du inn kremen. Monteres i lekre glass: mousse i bunnen, deretter kompott som toppes med en kule hjemmelaget iskrem.

Tips til servering: 

Cocktail glass (klikkbar link)
Buen Provecho Glass Cone (klikkbar link)